339742153 1393024301519043 196218556037460182 n

Doelgroepen

Tijdelijke noodopvang

Wanneer bijvoorbeeld je partner of kinderen gehospitaliseerd worden, is het mogelijk dat de thuiszorg wegvalt voor jou. Tijdens deze periode kan jij (en jouw familie) beroep doen op het centrum voor kortverblijf. De zorg wordt dan tijdelijk overgenomen.

Vakantieverblijf

Vaak zorgt je familie/mantelzorger het hele jaar door voor jou. Opdat je familie/mantelzorger ook eens vakantie zou kunnen nemen of eventjes uitblazen van de vaak zware mantelzorg, biedt het centrum voor kortverblijf de mogelijkheid tot tijdelijke opvang aan.

Revalidatieverblijf na ziekenhuisopname

De verblijfsduur in ziekenhuizen wordt steeds meer ingekort. Vaak kom je in een situatie terecht waar je – strikt medisch – geen hulp meer nodig hebt en dus niet meer thuishoort in het ziekenhuis. Nochtans is terug thuis wonen nog niet direct mogelijk. Om de overgang van het ziekenhuis naar de thuissituatie gestroomlijnder te laten verlopen kan je in ons centrum voor kortverblijf terecht.

WZC Huize Ter Walle Menen 3012 0421
Aanbod

Als tijdelijke bewoner van het centrum voor kortverblijf krijg je gedurende je verblijf de kwalitatieve ondersteuning en zorgen van het deskundig zorgpersoneel verbonden aan het woonzorgcentrum. Daarnaast kan er aangesloten worden op de activiteiten die aangeboden worden op maandag, dinsdag en donderdag. Dit alles in een huiselijk kader. Op het einde van je verblijf coördineert de verantwoordelijke de overgang naar je eigen thuissituatie (bijv. (her)opstart levering maaltijden, familiehulp, ...).

Contactpersonen

Image
Karien Verbeke
Teamleider sociale dienst
Marine
Marine Verhoest
Medewerker sociale dienst en woonassistent

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.