IMG 0629
Doelgroep

De centra voor dagverzorging van Huize Ter Walle willen tegemoetkomen aan de wens van zorgbehoevende mensen om langer thuis te kunnen wonen én dit zonder sociaal geïsoleerd te worden.

Een team van deskundig personeel geeft u de kans om op een zinvolle manier de dag door te brengen in een aangename sfeer.

Het nieuwe gebouw van ‘t Vermaak werd recent in gebruik genomen en biedt een prachtig, recent en huiselijk kader, omgeven door een zeer mooie en rustige omgeving. ‘t Parkhuis is momenteel in aanbouw. De bezoekers van dit centrum worden momenteel ondergebracht in het hoofdgebouw, in zaal Klaverdrie.

Contactpersoon

Centrumleider Jorick Cappon

T +32 (0)56 52 17 35

E jorick.cappon@htw.be

WZC Huize Ter Walle Menen 2943 0421

't Vermaak

Centrum voor dagverzorging (CDV) 't Vermaak is bestemd voor 65-plussers die nog zelfstandig of met ondersteuning van mantelzorgers thuis wonen, maar overdag gezelschap, hulp of ondersteuning zoeken.

Gezellige groepsactiviteiten, geheugentraining, beweging, amusement en sociaal contact staan centraal binnen ons programma.

Met deze werking bieden wij zinvolle dagbesteding en kwaliteitsvolle zorg aan bezoekers. Hierdoor kunnen senioren met een groeiende hulpvraag langer thuis in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.

Tevens bieden wij ondersteuning en ontlasting aan de familie en mantelzorgers die dagelijks instaan voor de zorg van hun familielid.

87034418 1578159232331694 7175091584952696832 o

't Parkhuis

Centrum voor dagverzorging (CDV) 't Parkhuis is een huis in de rij dichtbij het brouwerspark en biedt in een kleinschalig kader dagopvang aan voor bezoekers met dementie en/of bezoekers die meer nood hebben aan individuele begeleiding.

Een dag in 't Parkhuis start steeds met een warm onthaal. De vaste structuur draagt bij tot een veilig en geborgen gevoel bij de bezoeker.

Rust, gezelligheid, huiselijke activiteiten, sociaal contact, beweging en amusement staan centraal binnen ons programma.

't Parkhuis is iedere weekdag geopend. Indien nodig kan tijdens het weekend aangesloten worden bij CDV 't Vermaak.

Extra

Praktische informatie

Deskundig team

Een enthousiast en deskundig team verzorgt de dagelijkse werking van het DVC. Wij willen onze bezoekers immers een aangename dag bezorgen. Het team bestaat o.a. uit verpleegkundigen, zorgkundigen, orthopedagogen, een ergotherapeut en een chauffeur. Indien nodig kan tevens beroep gedaan worden op een kinesitherapeut, een logopedist en/of psycholoog.

Extra faciliteiten

U kan, geheel vrijblijvend maar tegen betaling, gebruik maken van tal van andere faciliteiten zoals cafetaria, kapsalon, pedicure,... (prijslijst kan je bekomen aan de receptie).

Tevens kan er een avondmaal (4 euro) of ontbijt (2 euro) meegenomen worden voor thuis.

Dagbesteding

Een doorsnee dag in het CDV ziet er als volgt uit:

  • onthaal met koffie
  • voormiddagactiviteit
  • middagmaal
  • mogelijkheid tot middagrust
  • koffietafel
  • namiddagactiviteit
  • slotactiviteit

Hierbij horen krantlezen, koken en bakken, wellness, rollatordans, fitness, een daguitstap, ... tot de mogelijkheden.

Al onze activiteiten hebben als doel de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid te stimuleren of te behouden.

Familie en mantelzorgers zijn steeds welkom. Op die manier kan men zelf ervaren hoe het er bij ons aan toe gaat.

Wanneer

Iedereen is welkom elke werkdag vanaf 8u30 tot 17u30. In het weekend en op feestdagen is het dagverzorgingscentrum open vanaf 9u30 tot 16u.

Vervoer

U kunt ervoor kiezen om gebracht en afgehaald te worden door familie of vrienden. Wanneer dit echter niet mogelijk is, zorgt het centrum voor dagverzorging voor aangepast vervoer met een liftbus. U kunt 's morgens thuis worden opgehaald en 's avonds thuisgebracht. Hiervoor hebben wij een samenwerkingsverband met het OCMW Menen. U wordt dan opgehaald tussen 9u en 10u.

De prijs hiervan bedraagt 3,25 euro per rit binnen groot Menen (straal van 6 km).

Prijs
  • Volledige dag 21,76 euro
  • Vervoer per rit 3,25 euro
Folders

Meer informatie in onze folders.

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.