Foto

Je vertrouwde woning verlaten, is vaak een erg grote stap. Het vraagt veel moed en het gaat dikwijls gepaard met onzekerheid en verdriet.

Met ons hart voor ouderen doen we er alles aan om jou op je gemak te stellen. Je kan hier tot rust komen en tegelijk genieten van de dingen die je graag doet, met de mensen die je graag ziet.

Een thuis met zo weinig mogelijk zorgen, veilig en warm.

In hartje Menen tussen het groen en vlakbij het centrum vind je onze voorziening. Verwacht geen kale muren of klinische uniformen. Wij zijn een huis en trekken die lijn zoveel mogelijk door.

Ergo

Zorgteam 1

Specialisatie zorg voor personen met dementie


Zorgteam 1 richt zich op de zorg voor personen met dementie. Dit zorgteam bestaat uit drie leefgroepen ’t Lindeboomke, Akkerwinde en Kolleblomme die zich in hoofdzaak richten op deze specifieke zorgbehoeften. Elke afdeling biedt een beschermde omgeving. Enkel ’t Lindeboomke beschikt ook over een dwaalgang.

Ons doel is om de levenskwaliteit van onze bewoners te verbeteren en hen een warme en veilige omgeving te bieden waarin ze zich thuis voelen. We begrijpen dat dementie verschillende vormen kan aannemen en dat de behoeften van elke bewoner uniek zijn. Daarom bieden we een op maat gerichte zorg aan om het leven van de bewoners te optimaliseren.

Leefgroepwerking

Onze leefgroepwerking loopt van 7u30 tot 19u en is ontworpen om een gestructureerde dag te bieden aan onze bewoners. Dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en voorspelbaarheid, wat erg belangrijk is bij mensen met dementie. Daarnaast bieden we dagelijks activiteiten aan die zijn afgestemd op de individuele behoeften en mogelijkheden van onze bewoners. We hopen dan ook dat we met ons team van toegewijde zorgverleners een warme en ondersteunende thuis kunnen bieden aan bewoners met dementie. Indien je nog vragen hebt, aarzel niet om ons te contacteren!

DSC04711

Zorgteam 2

Dit team bevindt zich op de tweede verdieping en biedt eveneens plaats aan 49 bewoners.

Zorgteam 2 bestaat uit 3 leefgroepen: Leiemeers, Vestinge en Cortryckpoorte.

Leiemeers is een leefgroep voor de gerontopsychiatrische bewoner die aangepaste zorg nodig heeft. De kleinschaligheid en het bouwconcept geven de mogelijkheid om specifieke zorg aan te bieden in een thuisklimaat.

In de leefgroepen Vestinge en Cortryckpoorte kan iedere zorgbehoevende oudere persoon zich huisvesten. De persoonlijke wensen om zowel individueel als in groep de dag door te brengen, worden zoveel mogelijk gerespecteerd.

20230621 151853

Persoonlijke zorgplannen

Elk van onze bewoners heeft een individueel zorgplan dat regelmatig wordt geëvalueerd en bijgewerkt. Hierin worden de specifieke behoeften, voorkeuren en doelen van elke bewoner opgenomen om een gepersonaliseerde zorgervaring te waarborgen.

Activiteiten en therapieën

We bieden een breed scala aan activiteiten en therapieën die zijn afgestemd op de individuele behoeften en interesses van onze bewoners. Dit omvat muziektherapie, geheugentraining, kunst en ambachtelijke activiteiten en nog veel meer. We streven ernaar om zinvolle en plezierige ervaringen te bieden die het welzijn van onze bewoners bevorderen.

Contactpersonen

Image
Karien Verbeke
Teamleider sociale dienst
Marine
Marine Verhoest
Medewerker sociale dienst en woonassistent
Pauline Dezwarte
Pauline Dezwarte
Diensthoofd Zorgteam 1
IMG 1043 2
Delfien Wyffels
Diensthoofd Zorgteam 2

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.