IMG 6848

Al eens aan een assistentiewoning gedacht?

Veilig en zelfstandig wonen

Het huren van een assistentiewoning is vergelijkbaar met het huren van eender welk ander appartement, MAAR beschikt een assistentiewoningen over een aantal slimme en praktische voordelen voor 65-plussers.
De groep van assistentiewoningen zijn onderdeel van het woonzorgcentrum en dat maakt zo’n woning meteen een heel stuk veiliger en comfortabeler. Zo is er een (vaste of draadloze) oproepbel die 24/24 permanentie biedt. Concreet betekent dit een onmiddellijke medische en professionele hulp vanuit ons woonzorgcentrum wanneer men met één druk op de knop alarmeert.
Daarnaast kan men in een assistentiewoning ook gebruik maken van heel wat extra services zoals maaltijden, boodschappendienst, thuisverpleging, kapper, technische dienst, poetshulp enzovoort. Wij kunnen dit regelen of contact opnemen met de juiste personen.
In Huize Ter Walle bieden we voor onze bewoners van de assistentiewoningen maandelijks fijne activiteiten aan en trachten wij zoveel mogelijk bij te dragen aan een warm thuisgevoel.

Gaw3

Mooi wonen

Onze assistentiewoningen zijn modern en lichtrijk. De grootte van de ruimtes en het aantal kamers varieert. Elke woning beschikt over een praktische keuken met alle apparatuur, een badkamer helemaal naar jouw comfort en aan elk raam automatische rolluiken. Bovendien beschikt elk gebouw over een gemeenschappelijke ruimte. Deze kun je huren om bijvoorbeeld een familiefeest te organiseren. Gezelligheid troef!

Topligging: groen én centraal

Onze groep van Assistentiewoningen omvat twee gebouwen. Hou jij van een rustige ligging of geniet je eerder van het stadsleven? Met de Rotonde, in het kloppend hart van Menen en het Benedictinenhof, met uitzicht op park Ter Walle, kunnen wij aan jouw wensen tegemoet komen!

242136393 378355093948027 5408408152468561320 n

Wees gerust

Instapklaar

Voor een meerprijs van drie euro per dag bieden wij ook een volledig instapklare woning aan.

Wij zullen steeds oog hebben voor jouw noden en willen je dan ook snel te hulp schieten als het eens wat moeilijker gaat. Zo houden wij voor jou een doorstroomkamer ter beschikking voor noodgevallen. Dit bespaart jou tijd en moeite op momenten waar je dat het meest nodig hebt.

Gaw4

Activiteiten

Doorbreek eenzaamheid

Samen eten, samen creatief zijn, samen lachen... het kan allemaal. Samen met je buren kun je eten in ons huisrestaurant. Er is mogelijkheid om aan te sluiten bij activiteiten van het woonzorgcentrum én elke maand organiseren we een leuke activiteit.

GAW

Tijdelijk huren

Ben je op zoek naar een assistentiewoning voor een korte periode? Bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie, door afwezigheid van jouw mantelzorger(s), door bepaalde (onvoorziene) omstandigheden of gewoon uit nieuwsgierigheid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, wees welkom!

Onze troeven:

  • De flat is bemeubeld voor jou
  • Hartje Menen
  • Ruim aanbod aan faciliteiten
  • Veiligheid en comfort

Aarzel niet om contact op te nemen.

Contactpersonen

Marine
Marine Verhoest
Medewerker sociale dienst en woonassistent
Image
Karien Verbeke
Teamleider sociale dienst

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.