10 DEC 20

Oudste Menenaar Antoine Ghesquière (103) overleden

Antoine ghesquiere
Afscheid van Antoine

Lieve Antoine,

Wat zijn we fier jou zo goed te hebben gekend in de laatste jaren van je boeiend leven. Jouw overlijden laat niemand onberoerd. Je vierde je 103de verjaardag bij ons, wat een eer. Je was inspirerend en dankbaar, net zoals je prachtige familie die jij hebt voortgezet.

We kregen een erg deugddoende boodschap van de familie van Antoine. Elke zin gaat recht naar ons hart, elk woord heelt een stukje van de pijn die we de afgelopen maanden hebben doorstaan.

De familie liet ons weten dat we hun brief mochten delen. En wij zullen deze brief zonder twijfel nog heel vaak terug lezen...

"Geachte directie, beste medewerkers,

Langs deze weg willen we u allen van harte danken voor de formidabele inzet die jullie hebben betoond in de begeleiding en verzorging van onze pa en ook tot vorig jaar van Suzanne.

Misschien was hij soms humeurig, maar dit schreven we toe aan zijn fysische onmacht en zijn achteruitgang qua zicht. We weten in elk geval dat hij in het diepst van zijn hart gelukkig was bij jullie. Onze oprechte dank daarvoor.

Wij willen langs deze weg nogmaals bevestigen dat jullie in een ouderenvoorziening helden zijn, helden in een wereld die wellicht onderbelicht en ondergewaardeerd bleef. Een wereld van zorgende en verzorgende mensen in rusthuizen, bijna onzichtbare, ongekende krachten die in het mate van het mogelijke een beetje warmte willen brengen bij onze oude mensen die de wintertijd van hun leven zijn ingegaan.

Maar jullie houden vol, want wie weet wat jullie betekenden in die laatste levensfase van een oude man en hoe er een band groeide. Of wat er nu gevoeld wordt nu jullie de lege kamer binnenkomen, waar straks weer een oude mens jullie nodig zal hebben.

Dank voor jullie kloppend hart voor deze bewoners,


Zeer genegen,


Karel, Pol en Cecile."


Lees het artikel op HLN via deze link: https://www.hln.be/menen/oudst...

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.