Rust- en verzorgingstehuis

 

 

Huize Ter Walle is een woonzorgcentrum dat sedert september 1999 is gelegen in de Kortrijkstraat 126 te Menen. Het is erkend voor 94 woongelegenheden, 90 als rusthuis en 4 als centrum kortverblijf. Van de 90 woongelegenheden zijn er 68 erkend als Rust- en Verzorgingstehuis, 22 als gewoon rusthuis.

Het terrein strekt zich uit over 97 are en is gelegen op de plaats waar het vroegere bastion van de “Cortryckpoorte” gelegen was. Het is dus langs drie zijden omgeven door de vestingsmuur, die de vroegere stad Menen omsloot. Het gebouw bestaat uit een gelijkvloerse verdieping, waar een aantal “logistieke” diensten thuishoren (burelen, keuken, cafetaria, bergingen, ..) en waar ook het dagverzorgingscentrum gelegen is.


Daarnaast zijn er twee verdiepingen met respectievelijk 46 en 48 woongelegenheden. De zolderverdieping bestaat uit de kapel, een vergaderzaal, kleedruimtes voor studenten en nog wat technische ruimten. Elke “bewonersverdieping” is onderverdeeld in drie leefgroepen van ongeveer 15 bewoners. Zo kunnen we functioneel werken met één equipe voor de ganse verdieping van drie leefgroepen, maar heeft de bewoner toch het gevoel kleinschalig te wonen in zijn woonomgeving van 15 medebewoners.

 

 

Elk zorgteam is multidisciplinair samengesteld en bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, een tweetal animatiedeskundigen, één of twee kinesitherapeuten en leefgroepassistenten en -begeleiders onder leiding van het diensthoofd van het zorgteam. Elk team kan dan nog beroep doen op een aantal gemeenschappelijke zorgverleners (palliatief referente, sociaal assistente, psycholoog, logopedist).

 

Zorgteam 1

Deze afdeling, gelegen op de eerste verdieping, biedt plaats aan 49 bewoners. De twee leefgroepen met dementie zijn onderverdeeld in een open leefgroep Kolleblomme en een beschermende leefgroep Lindeboomke. in beide leefgroepen is leefgroepwerking uitgebouwd, aangepast aan de noden van de bewoners. Leefgroep Akkerwinde bestaat uit 7 woongelegenheden zorghotel en 9 woongelegenheden voor zowel valide als zorgbehoevende bewoners.

 

Het diensthoofd is mevr. Isabelle Ryckebosch.

056/52.17.45
isabelle.ryckebosch@htw.be

 

Zorgteam 2

De afdeling bevindt zich op de 2de verdieping, biedt plaats aan 49 bewoners.

Leiemeers is een leefgroep voor de gerontopsychiatrische bewoner die aangepaste zorg nodig heeft. De kleinschaligheid en het bouwconcept geven de mogelijkheid om specifieke zorg aan te bieden in een thuisklimaat.

In de leefgroepen Vestinghe en Cortryckpoorte kan iedere zorgbehoevende oudere zich huisvesten. De persoonlijke wensen om zowel individueel als in groep de dag door te brengen, worden zoveel mogelijk gerespecteerd.

 

Het waarnemend diensthoofd is mevr. Vanessa Schouteten.

056/52.17.32
zorgteam2@htw.be

 

Dagprijs

- een éénpersoonskamer kost €60,21 per dag.

- een kamer met terras kost €62,19 per dag.

- een grote kamer kost €64,34 per dag.

 

Folder

klik hier om verder te gaan naar onze folder.

 

Keer terug