Vacatures

Wij zijn op zoek naar een verpleegkundige

Word jij graag een deel van ons team?

Contacteer Liliane Demeester via 056/52 17 30 of liliane.demeester@htw.be

 

STUDENTENWERK


Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde studenten!

 

Bij interesse, stuur gerust een e-mail naar debbie.janssens@htw.be of bel 056/52 17 31.

 

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe vacatures via onze facebookpagina.


Vrijwilligers

CONTACT

contactpersoon: Lise Lemahieu

telefoon: 056/52 17 47

e-mail: sociale.dienst@htw.be

 

OPROEP

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers

 

- Pastorale dienst op vrijdagnamiddag

- Chauffeurs bezoekersvervoer CDV, van 8u30 tot 10 en/of van 16u tot 17u30.

- Cafetariawerking, van 14u30 tot 17u30

 

Bij interesse: contacteer ons!

 

INFO

In onze voorziening stellen zich op vandaag meer dan 60 mensen ter beschikking als vrijwilliger voor één of andere taak.

In Huize Ter Walle willen we het beste voor onze bewoners, we willen hen meer bieden dan alleen een goede verzorging, een lekkere maaltijd, een dak boven het hoofd. Wat extra aandacht door een bezoekje, een babbeltje, een wandeling, een boodschap, een bezoek aan het cafetaria met een bewoner,… allemaal kleine dingen die voor onze bewoners toch zo belangrijk zijn.

 

Als personeel voelen wij deze behoeften maar al te goed aan, maar we voelen dat we mogelijkheden en middelen tekort komen om dit onderdeel van de zorgvraag voldoende te kunnen beantwoorden. Vandaar dat we hulp van buitenuit zoeken. Het aanvoelen van deze nood bij onze bewoners was de reden om een vrijwilligerswerking op te starten. Sinds de start van ons rusthuis in 1990 was dit een essentieel onderdeel van onze werking. Geleidelijk aan groeit de groep van vrijwillige medewerkers. We zijn daar heel blij om. Toch hebben we steeds nood aan nog meer helpende handen. Is dit iets voor u? Denk er over na en engageer u! Het loont de moeite.

Dank bij voorbaat namens onze bewoners!

 

Wie zijn onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers komen uit verschillende geledingen.

 

Vooreerst hebben we de grote groep van familieleden, vrienden, kennissen van bewoners en overleden bewoners.

Zij leerden onze instelling kennen via hun “bewoner” en zagen dat ze nuttig werk konden verrichten door dat extraatje meer.

Sommigen kwamen moeder bezoeken, bleven tot aan het avondeten om moeder te helpen bij de maaltijd, zagen dat er handen te weinig zijn om die maaltijdbegeleiding te doen en engageerden zich om ook andere bewoners te helpen bij het eten.

Anderen kwamen op bezoek bij vader, zagen dat er twee kamers verder iemand is die niet zo veel bezoek kreeg en engageerden zich om ook bij die andere bewoner eens binnen te springen, zodat die zich minder eenzaam voelde.

Nog anderen kwamen bij hun familiebezoek beneden naar het cafetaria met hun familielid, zagen dat het cafetaria niet altijd open was bij gebrek aan barman of –vrouw, zij engageerden zich om een namiddag per veertien dagen het cafetaria open te houden.

 

We hebben ook een grote groep mensen uit de stad of de omgeving die zich willen inzetten voor onze bewoners.

Zo hebben we een buurvrouw van ons woonzorgcentrum die goed kan bloemschikken. Zij vond dat ze haar talenten kon ter beschikking stellen van onze voorziening. Zij begon met prachtige bloemstukken te maken om ons huis op te fleuren, ondertussen kwam ze ook een handje helpen in de animatie, ze is momenteel niet meer weg te denken in onze werking. Ze nam zelfs haar man mee, die nu ook voor diverse taken zich belangeloos inzet.

 

Er is een grote groep vrijwilligers die hier komen door onze eigen medewerkers: partners, kennissen, maar ook onze eigen medewerkers die op vrije momenten zich belangeloos inzetten voor één of ander extraatje ten bate van onze bewoners. Ze helpen bij borrelavonden, spelen chauffeur als we op uitstap gaan, steken een handje toe in de bewoners-bibliotheek, vormen een koortje voor de opluistering van eucharistievieringen…

 

Wat doen onze vrijwilligers?

 

Bibliotheekwerking
Onze voorziening beschikt over een goede bibliotheek. Daarnaast hebben we ook contacten met de plaatselijke openbare bibliotheek, waar we regelmatig een voorraad nieuwe boeken ontlenen, ook “grootletter-boeken” Heel wat van onze bewoners zijn geïnteresseerd om eens een boek te lezen. De mensen daartoe uitnodigen, hen een boek brengen, hun keuze laten maken, de contacten met de openbare bibliotheek,… is het werk van een groep vrijwilligers.

Voorlezen uit de krant
Vanuit de georganiseerde vrijwilligerswerking van een ziekenfonds komt een vrijwilligster iedere maand de “knipselkrant” voorlezen, waarover dan met de bewoners gesproken en gedebatteerd wordt. Ook voor deze activiteit kunnen we nog vrijwilligers gebruiken.

Animatie

Heel wat animatieactiviteiten zouden niet zijn wat ze nu zijn zonder onze vrijwilligers. Een zaal die moet “klaargezet” worden, bewoners die op uitstap begeleid worden, een wandeling, de ijsnamiddag, de carnavalviering, kortom een reeks van zaken waarvoor we steeds helpende handen kunnen gebruiken.

 

Maaltijdbegeleiding
We streven ernaar om de maaltijden zo verzorgd mogelijk op te dienen en bij de bewoner te brengen. Heel wat van onze bewoners moeten geholpen worden bij het eten. Dit is echter een zwaar piekmoment in het werk van het personeel. Om dit werk voor hen te verlichten en aan alle bewoners een degelijke “warme” maaltijd te brengen, hebben we nood aan een groot aantal “helpende handen”, die bereid zijn om regelmatig bij te springen tijdens onze maaltijdmomenten.

Onderhoud en verzorging van de huisdieren
In onze voorziening leven een aantal huisdieren: vissen, kanaries, parkieten. Het aquarium onderhouden, de vogelkooitjes verzorgen is het werk van een vrijwilliger.

 

 

Cafetariawerking

We beschikken over een cafetaria met alles erop en eraan. De cafetaria iedere dag openhouden tussen 14.30 uur en 17.30 uur is het werk van vrijwilligers. Sommigen komen wekelijks een namiddag, anderen om de twee weken, nog anderen springen in bij afwezigheid van de vaste vrijwilliger. Naast een assortiment dranken, serveren we pannenkoeken (microgolf) en ijs en gebak. We beschikken over een afwasmachine, zodat het “werk” toch nog aangenaam blijft. Voor deze “job” zijn we continu op zoek naar mensen die zich willen inzetten, we streven er immers naar dat ons cafetaria 7 dagen op 7 kan opengehouden worden. Het wordt ten zeerste door onze bewoners geapprecieerd.

Contactpersoon voor de cafetariawerking is Nadine Vandorpe.

Peter/Meter
Veel bewoners krijgen dagelijks bezoek. Anderen toch ook regelmatig. Voor nog anderen is dit geluk helaas niet weggelegd. Ze hebben geen familie meer of ze hebben verwanten die te ver wonen. Om ook deze bewoners van een bezoekje te laten genieten, doen wij beroep op vrijwilligers die bereid zijn om regelmatig eens binnen te springen.

 

 

Onderhoud en verzorging van planten
Ons huis wil een huis zijn waar het gezellig is. Een kamerplant hoort hier uiteraard ook bij. Kamerplanten onderhouden is echter niet zo gemakkelijk en vraagt tijd en inzet. Ook deze functie wordt opgenomen door vrijwilligers.

 

 

Pastoraal

De wekelijkse eucharistieviering op vrijdagnamiddag en de speciale vieringen rond de Kerkelijke Hoogdagen worden graag bijgewoond door heel wat bewoners van onze voorziening. Het vraagt wel wat begeleiding om onze bewoners van hun kamer naar de kapel te brengen en terug. Hiervoor doen we graag beroep op vrijwilligers. Bij speciale gelegenheden en kerkelijke feestdagen doen we een extra inspanning om de eucharistie een feestelijk tintje te geven. Een gelegenheidskoor van personeel en vrijwilligers kan nog steeds een aantal stemmen gebruiken.

Kandidaat-vrijwilligers voor deze activiteiten kunnen terecht bij Katrien Lozie.